Barion Pixel

Tanáraink

Csapatunk

Lukácsné Dákos Ibolya Lukácsné Dákos Ibolya vagyok, a Tanoda szakmai vezetője. Német nyelv és irodalom szakos tanárként több mint 10 éves tanítási gyakorlatom van, tanítottam általános iskolában, gimnáziumban és főiskolán, valamint nyelviskolában. Emellett online is több éve taní­tok már gyerekeket és felnőtteket.

Hagyományos és virtuális tantermi környezetben egyaránt az anyanyelv elsajátításán alapuló beszédközpontú, életszerű nyelvoktatás híve vagyok, ezért óráimon a drámapedagógiában szerzett ismereteimet és gyakorlatomat alkalmazom leginkább.

Számomra az jelenti a szakmai sikert, ha a diákjaim fesztelenül és folyékonyan beszélnek németül "éles" helyzetekben vagy éppen anyanyelvi környezetben. 

Az oktatásszervezés mellett a Szivárvány Tanoda német szakos tanárainak a koordinálása is a feladatom.

 

 

Hizsnyik Beáta vagyok. Diplomámat Szegeden a József Attila Tudományegyetem német nyelv és irodalom szakán szereztem. Közel 4 évig éltem és dolgoztam Németországban, jelenleg Kecskeméten élek és tevékenykedem nyelvtanárként.

Több mint 15 éves középiskolai, nyelviskolai és felnőttoktatási gyakorlattal rendelkezem, az Origó nyelvvizsgarendszer vizsgáztatója vagyok. Oktatái és vizsgáztatási tapasztalataim alkalmassá tesznek a különböző korosztályú tanulók nyelvi felkészítésére, legyen az nyelvvizsga, érettségi, vagy külföldi munkavállalás előkészítése.Az online tanítást olyan jövőbe mutató eszköznek tekintem, amely korlátlan lehetőséget nyújt a hatékony tanításra, áthidalja a földrajzi távolságokat, mégis lehetővé teszi a személyes kapcsolat kialakítását a tanulókkal.Taní­tványaim visszajelzéseik szerint sikeresen használják a megszerzett tudást, ás elérik a maguk elé kitűzött célt, pl. egy jó jegyet, érettségit, nyelvvizsgát, külföldi állát vagy magabiztos kommunikációt idegen nyelven.

Az eredményes tanulás alapfeltétele a motiváltság, a jó hangulat és a tudásvágy, ezekhez ad támogatást a Szivárvány tanoda legmodernebb eszközeivel, melyek segítségével a nyelvtanulást még hatékonyabbá válik.

 

 

Fésűs Mónika vagyok, a magyar-német szakos tanári diplomám megszerzése után fontosnak tartottam, hogy a szakmámban helyezkedjek el. Ezért már az egyetemi tanulmányaim folytatása közben is folyamatosan tanítottam magántanárként illetve nyelviskolákban.

A tudásvágy nagyon jó motiváció lehet, de ha ez hiányzik, meg kell találnunk azt a módszert, ami sikerre vezethet. Az élet is hozhat olyan helyzeteket, amikor "muszájból" tanulunk, ilyenkor jó, ha látjuk, hogy mi lesz a haszna a befektetett munkánknak. 

A lelkiismeretes készülés mindkét fél részéről elengedhetetlen a hatékony tanár-diák közötti együttműködéshez. De ha valaki minden óra után azzal az érzéssel távozik, hogy egy kicsivel többet tud ma, mint tegnap, és ezért ő maga küzdött meg, szerintem az a legnagyobb jutalom. A tanuló erősségeire építkezve pótolni a hiányosságokat: ez az én mottóm.

 

 

Horvát Éva vagyok. Szerencsésnek mondhatom magam, mert iskolai tanulmányaim során angol- és német tanáraim példa értékű munkája, lelkesedése, szakmai tudása és emberi hozzáállása erősített meg abban, hogy nekem is erre a pályára kell lépnem. 1995-ben végeztem a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, angol-német szakon. Azóta a gimnáziumi, és általános iskolai nyelvoktatáson kívül szinte folyamatosan dolgoztam felnőttképzésben is, magán-, csoportos és céges nyelvoktatás keretében. 1998 nyarán az Endresz Memorial Foundation ösztöndíjasaként egy hónapot tölthettem Nagy Britanniában, Teignmouth városában, illetve Londonban .

Munkám során arra törekszem, hogy tanítványaim minél többet használják nyelvtudásukat, kommunikáljanak a tanult nyelven, és bármilyen csekély alaptudással is már sikerélményük legyen ezen a területen. A beszélgetve tanulás mellett fontos számomra, hogy tanítványaim tudatos nyelvtanulóvá váljanak, és a tanórákon kívül is minél több alkalommal használják és minél több csatornán keresztül gyarapítsák nyelvtudásukat.
 

 

 

 

Zombori Réka vagyok, 15 éve taní­tok gyerekeket és felnőtteket angol és olasz nyelven. Három gyermekem van, akiknek köszönhetően magam is sokat fejlődök a nyelvtanítási módszerek területén.

A gyerekek különösképpen fogékonyak a játékos módszerekre, amelyek során csak játszanak. A gyerekeim tanítása során tapasztaltam meg, hogy azok a szavak maradnak meg hosszútávon, amelyekkel nagyon élvezetes játékot játszottunk. A játék izgalma, a nevetés, a jókedv rendkívüli erővel hat, és érzékelhetetlenné teszi az idő múlását.

Nyelvtanárként és szülőként egyaránt azt gondolom az élményszerű nyelvtanulás maradandó és megalapozza azt a belső motivációt, ami szükséges ahhoz, hogy felnőttként aktív, használható nyelvtudásra tegyünk szert. A felnőttek oktatása természetesen nem korlátozódhat a játékra, de a személyre szabott oktatás elengedhetetlen része a játék, a humor és a jó hangulat.

 

 

Isaákné Rádi Nóra

Isaákné Rádi Nóra vagyok. Ha megkérdik, mi a foglalkozásom, azt felelem: tanító vagyok. Elsősorban ennek tartom magam, és a szó nemes értelmében tanulom, fejlesztem, művelem hivatásom.
Hogyan lettem angol tanár? 2004-ben új angolosra volt szükség akkori munkahelyemen, egy református gyakorló általános iskolában. Őszintén szólva addig nem is merült fel bennem ennek a szaknak az elvégzése. Nem csoda, hiszen az idegen nyelvekkel nem voltam baráti viszonyban. Ám ahogy elkezdtem ebbéli tanulmányaimat - látva a hasonló nehézségekkel küzdő diákjaim nyelvtanulási szokásait elhatároztam, hogy kutatni fogom a legjobb és leghatékonyabb módszereket, melyek kifejezetten a magyar anyanyelvű emberekre alkalmazhatóak. Azóta vagyok drámapedagógus is, ezen keresztül utat találtam az életszerű nyelvoktatási módszerek felé.

A Szivárvány Tanoda angol szakos tanárainak koordinálása is feladataim közé tartozik. 

 

Aktualitások
1588349035.jpg

Jelentkezz VIDEÓÓRÁKKAL MEGÚJULT e-learning német tanfolyamunkra 2021. febr. 1-ig! Garantáljuk, hogy a tanfolyam végére biztos alaptudásod lesz, és olyan tanulási technikákat is elsajátítasz, amivel rövid id?n belül eléred a nyelvtanulási célod.

1573040428.jpg

Hogyan lesz rövid id?n belül magabiztos német tudásod anélkül, hogy nyelvtani szabályokat kelljen magolnod? A mindennapokban használható mondatokkal a szókincs és a nyelvtan egyszerre rögzül. Most AJÁNDÉK 5 MINI VIDEÓLECKÉVEL a tiéd lehet az e-tankönyvünk és az e-munkafüzetünk. ÚJDONSÁG a hozzá készült 20 VIDEÓKÖNYV!

1575037322.jpg

KÖZÉPFOKÚ ÍRÁSBELI NYELVVIZSGÁRA FELKÉSZÍTŐ TÁVOKTATÁSOS TANFOLYAMUNKRA és LIVE-ONLINE SZÓBELI TÉMAKÖRÖKBŐL FELKÉSZÍTŐ WORKSHOPJAINKRA már jelentkezhetsz 2021. január 24-ig bevezetŐ áron! A tanfolyam indulása: 2021. január 25.

Nyelvtanfolyamok
1452586511.jpg

Nem mersz bátran megszólalni? Várunk innovatív beszédtréningjeinkre. Ne aggódj, ha nem beszélsz még folyékonyan, légy a törzsvendégünk és társalogj fesztelenül arról, ami igazán érdekel, hogy a tanult idegen nyelvet valóban tudd használni!

1452586457.jpg

Mi "rád szabjuk" az ANGOL, a NÉMET vagy az OLASZ nyelvet célod, nyelvtudásod, életkorod és id?beosztásod szerint. A tanulásod helyét és módját is te választod! Neked melyik jön be?

1387012132.jpg

Külföldi munkára, üzletembereknek, külföldön élőknek, turistáknak ...

Nyelvi utazás 2021
1482354418.jpg

2016-ban 5 évesek lettünk, ez alkalomból jelentettük meg Tábori Évkönyvünket a felejthetetlen nyári táborok emlékére! Töltsd le ingyenesen angol és német feladatgy?jteményünkkel együtt! Olvasd el a 2017-es nyári táborunk élménybeszámolóját a blogunkban!

banner banner