Barion Pixel
Szivárvány tanoda kezdőlap » Rólunk » Oktatási módszerek

Oktatási módszerek

Milyen oktatási módszerekkel dolgozunk?

Mottóink:

Nem a nyelvérzékeddel van baj, hanem a tanulási módszereddel.

Igenis van nyelvérzéked, ha saját anyanyelvedet is képes voltál megtanulni!

Minél élménydúsabb egy tanóra, annál jobban emlékszünk mindenre.

A nyelvtanulás akkor igazán hatékony, ha kreatív, sokszínű és életszerű!

 

Az oktatási módszereinket pedagógiai alapelvünknek és célkitűzésünknek megfelelően választottuk és alakítottuk ki több éves nyelvtanítási gyakorlatunk során. Egyrészt a beszédcentrikus, a hétköznapokban használható nyelvtudás átadására törekszünk, másrészt nagy hangsúlyt fektetünk a nyelvtanulás négy alapkészségének - a kommunikációnak, az íráskészségnek, a beszéd- és az olvasásértésnek – fejlesztésére.  Ugyanakkor fontosnak tartjuk a biztos nyelvtani tudás átadását és a szókincs bővítését is.

Mindezt a kommunikációra épülő beszédközpontú módszerek - kiemelten a drámapedagógia -, segítségével kívánjuk elérni. Arra törekszünk, hogy a diákjaink a célnyelvet az anyanyelv elsajátításához hasonlóan tanulják meg. Az óráinkon a mindennapi élethelyzetek, hétköznapi szituációk állnak a középpontban. Nem nyelvtant tanítunk elsősorban, de indirekt módon választott módszerünk mégis hozzájárul a helyes nyelvtani szerkezetek berögződéséhez, a mondatok kifejezések tanulása és eljátszása által. A tanórák során olyan dialógusokkal és témákkal dolgozzunk, amelyek a nyelvi célon túl is érdeklik a tanulókat, esetleg hozzátartoznak hétköznapjaikhoz, munkájukhoz. Így a nyelv eszközzé válik, és nem cél többé, ez egyben motivációt is ad a tanuláshoz. Mindezáltal az egyébként az emberben meglévő nyelvelsajátítási mechanizmusok automatikusan működésbe lépnek. Nincs többé olyan elhangzó mondat, hogy: nekem nincs nyelvérzékem. Ezáltal a kreatív tanulási mód által a gátlások feloldódnak. A tanuló már nem arra figyel, hogy nyelvtanilag helyesen, stilisztikailag kifogástalanul beszél-e az adott idegen nyelven, hanem elkezd olyan fesztelenül kommunikálni, mint ahogyan a saját anyanyelvén teszi, s ráadásul örömét is leli benne. A drámapedagógia hozzásegít a célnyelven való gondolkodáshoz és mondanivalónk fesztelen közléséhez.

 


 

Aktualitások
1588349035.jpg

Jelentkezz VIDEÓÓRÁKKAL MEGÚJULT e-learning német tanfolyamunkra 2021. febr. 1-ig! Garantáljuk, hogy a tanfolyam végére biztos alaptudásod lesz, és olyan tanulási technikákat is elsajátítasz, amivel rövid id?n belül eléred a nyelvtanulási célod.

1573040428.jpg

Hogyan lesz rövid id?n belül magabiztos német tudásod anélkül, hogy nyelvtani szabályokat kelljen magolnod? A mindennapokban használható mondatokkal a szókincs és a nyelvtan egyszerre rögzül. Most AJÁNDÉK 5 MINI VIDEÓLECKÉVEL a tiéd lehet az e-tankönyvünk és az e-munkafüzetünk. ÚJDONSÁG a hozzá készült 20 VIDEÓKÖNYV!

1575037322.jpg

KÖZÉPFOKÚ ÍRÁSBELI NYELVVIZSGÁRA FELKÉSZÍTŐ TÁVOKTATÁSOS TANFOLYAMUNKRA és LIVE-ONLINE SZÓBELI TÉMAKÖRÖKBŐL FELKÉSZÍTŐ WORKSHOPJAINKRA már jelentkezhetsz 2021. január 24-ig bevezetŐ áron! A tanfolyam indulása: 2021. január 25.

Nyelvtanfolyamok
1452586511.jpg

Nem mersz bátran megszólalni? Várunk innovatív beszédtréningjeinkre. Ne aggódj, ha nem beszélsz még folyékonyan, légy a törzsvendégünk és társalogj fesztelenül arról, ami igazán érdekel, hogy a tanult idegen nyelvet valóban tudd használni!

1452586457.jpg

Mi "rád szabjuk" az ANGOL, a NÉMET vagy az OLASZ nyelvet célod, nyelvtudásod, életkorod és id?beosztásod szerint. A tanulásod helyét és módját is te választod! Neked melyik jön be?

1387012132.jpg

Külföldi munkára, üzletembereknek, külföldön élőknek, turistáknak ...

Nyelvi utazás 2021
1482354418.jpg

2016-ban 5 évesek lettünk, ez alkalomból jelentettük meg Tábori Évkönyvünket a felejthetetlen nyári táborok emlékére! Töltsd le ingyenesen angol és német feladatgy?jteményünkkel együtt! Olvasd el a 2017-es nyári táborunk élménybeszámolóját a blogunkban!

banner banner